Docsity
Docsity

Prepara tus exámenes
Prepara tus exámenes

Prepara tus exámenes y mejora tus resultados gracias a la gran cantidad de recursos disponibles en Docsity


Consigue puntos base para descargar
Consigue puntos base para descargar

Gana puntos ayudando a otros estudiantes o consíguelos activando un Plan Premium


Orientación Universidad
Orientación Universidad

Instituciones de derecho comunitario europeo - Grado en Derecho - Cursos 2013-2014, Esquemas y mapas conceptuales de Derecho de la Unión Europea

Esquemas sobre la historia y origen de las instituciones europeas de derecho comunitario. El profesor dr. Xavier pons rafols aborda el contexto histórico, los antecedentes generales y immediatos, la declaración de robert schuman y el proceso de creación de la ceca, ced y ceea. El documento incluye referencias a manuales de apoyo.

Tipo: Esquemas y mapas conceptuales

2013/2014

Subido el 23/12/2014

eduardblaiserra
eduardblaiserra 🇪🇸

2 documentos

1 / 1

Toggle sidebar

Documentos relacionados


Vista previa parcial del texto

¡Descarga Instituciones de derecho comunitario europeo - Grado en Derecho - Cursos 2013-2014 y más Esquemas y mapas conceptuales en PDF de Derecho de la Unión Europea solo en Docsity! Esquemes de Institucions de Dret Comunitari Europeu - Grau en Dret – Curs 2013-2014 Professor Dr. Xavier Pons Rafols – Grup T-1 ESQUEMA LLIÇÓ 1. L’origen de les Comunitats Europees. 1. Antecedents generals: A) La idea d’Europa en la història moderna. B) Orígens del procés integrador en el segle XX: a) L’època d’entreguerres: la residual primacia europea. b) El “Manifest Paneuropa” de Coudenhove-Kalergi (1923). c) La iniciativa d’Aristides Briand de creació d’una federació anomenada “Unió Europea” (1929). 2. Antecedents immediats desprès de la segona guerra mundial: A) La dimensió econòmica: el Pla Marshall. B) La dimensió militar i de seguretat: la UEO i la OTAN. C) La dimensió política: a) Els moviments no governamentals. b) L’acció governamental: la creació del Consell d’Europa. 3. La Declaració de Robert Schuman: A) Contingut, abast i significat. B) La nova orientació: el plantejament del mètode comunitari a partir de la solidaritat de fet i les realitzacions concretes. 4. El procés de conclusió del Tractat constitutiu de la CECA: A) Els objectius de la CECA. B) Les institucions de la CECA. 5. Els projectes de la Comunitat Europea de Defensa i la Comunitat Política Europea. 6. La celebració del Tractat constitutiu de la CEE i de la CEEA: A) Els Tractats de Roma de 25 de març de 1957. B) L’existència de tres Comunitats Europees diferenciades, però amb institucions comunes. Manuals de referència: - ABELLÁN HONRUBIA, V., Lecciones de Derecho Comunitario Europeo, 6a edició actualitzada, ed. Ariel, Barcelona 2011, Capítol I. - MANGAS MARTIN, A.; LIÑÁN NOGUERAS, D.J., Instituciones y Derecho de la Unión Europea, 6a edición, ed. Tecnos, Madrid 2010, Capítol 1. Qüestionari d’autoavaluació: - Quan s’originen i per què les idees europeistes? - Expliqui la situació a Europa desprès de la segona guerra mundial. - Quins són els antecedents polítics de les Comunitats Europees? - Expliqui el contingut i el significat de la Declaració Shuman. - Quins països van participar inicialment en la creació de les Comunitats Europees? - Per què van fracassar els projectes de Comunitat Política Europea i de Comunitat Europea de Defensa? - Com explicaria l’existència de tres Comunitats Europees diferenciades amb institucions comunes?
Docsity logo



Copyright © 2024 Ladybird Srl - Via Leonardo da Vinci 16, 10126, Torino, Italy - VAT 10816460017 - All rights reserved