Docsity
Docsity

Prepara tus exámenes
Prepara tus exámenes

Prepara tus exámenes y mejora tus resultados gracias a la gran cantidad de recursos disponibles en Docsity


Consigue puntos base para descargar
Consigue puntos base para descargar

Gana puntos ayudando a otros estudiantes o consíguelos activando un Plan Premium


Orientación Universidad
Orientación Universidad

Análisis de Operaciones Financieras: Teoría - Preguntas Respuestas - Prof. Garbajosa, Apuntes de Administración de Empresas

Este documento contiene una serie de preguntas relacionadas con el análisis de préstamos financieros, incluyendo características, cálculos de cuotas de amortización y equilibrio inicial. El documento también aborda afirmaciones sobre préstamos franceses, americanos y de reconstrucción, así como préstamos indexados y empréstitos. El estudiante debe responder a tres de las cuatro preguntas presentadas.

Tipo: Apuntes

Antes del 2010

Subido el 25/08/2008

jase08
jase08 🇪🇸

3.8

(122)

78 documentos

1 / 1

Toggle sidebar

Documentos relacionados


Vista previa parcial del texto

¡Descarga Análisis de Operaciones Financieras: Teoría - Preguntas Respuestas - Prof. Garbajosa y más Apuntes en PDF de Administración de Empresas solo en Docsity! ANÀLISI DE LES OPERACIONS FINANCERES TEORIA ADE: 2ª CONVOCATÒRIA 2 DE JULIOL DE 2007 IMPORTANT: responeu 3 preguntes de les 4 que se us proposen. 1 Donat un préstec amortitzable pel sistema alemany, se us demana: a) Característiques. (1p) b) Plantegeu l’equació d’equilibri inicial i deduïu el terme amortitzatiu. (1p) c) Calculeu la primera quota d’amortització de capital (A1) d’un préstec alemany si la novena quota d’amortització de capital és A9 = 1.040’92 € i ha estat pactat a un tant efectiu d’interès anticipat ZM = 0’005. (1p) 2 Digueu si són veritables o falses les afirmacions següents i raoneu la resposta: a) Donat un préstec amortitzable pel sistema francès amb les característiques següents: terme amortitzatiu anual, n períodes i un interès nominal del 4%. Si Vr és el valor del préstec al període r i DPr és el deute pendent al mateix període r, aleshores, si l’interès de mercat vigent al període r és un interés nominal anual del 3%, es complirà que Vr > DPr (considereu r < n). (1p) b) En un préstec americà amb fons de reconstrucció, la quantia que el prestatari ha d’imposar periòdicament al fons de reconstrucció augmentarà si augmenta el tipus d’interès del préstec cobrat pel prestador. (1p) c) En un préstec amb amortització única de capital i pagament periòdic d’interessos per anticipat, la reserva matemàtica just després de fer-se efectiva la primera quota d’interès és inferior al nominal del préstec. (1p) 3 Respecte als préstecs, contesteu breument les preguntes següents: a) Característiques i funcionament d’un préstec indexat del tipus quota fixa. (1p) b) Indiqueu com es calcula la TAE d’un préstec pactat a un tipus d’interès fix. (1p) c) Definiu la nua propietat d’un préstec. (1p) 4 Respecte als emprèstits, se us demana: a) Donat un emprèstit amb amortització única i emès al descompte: a.1) Característiques d’aquest emprèstit. (0’75p) a.2) Representació gràfica de l’esquema temporal de l’operació financera des del punt de vista del subscriptor. (0’75p) b) Donat un pagaré d’empresa emès avui, de nominal C €, venciment 1 any i que rendeix un tipus d’interès del 3%, se us demana: b.1) Preu de subscripció. (0’5p) b.2) Rendibilitat financerofiscal obtinguda per un subscriptor subjecte passiu de l’IRPF. (1p)
Docsity logo



Copyright © 2024 Ladybird Srl - Via Leonardo da Vinci 16, 10126, Torino, Italy - VAT 10816460017 - All rights reserved