Docsity
Docsity

Prepara tus exámenes
Prepara tus exámenes

Prepara tus exámenes y mejora tus resultados gracias a la gran cantidad de recursos disponibles en Docsity


Consigue puntos base para descargar
Consigue puntos base para descargar

Gana puntos ayudando a otros estudiantes o consíguelos activando un Plan Premium


Orientación Universidad
Orientación Universidad

Preguntas sobre tipos de actos administrativos y recursos contra ellos según la LRPAC - Pr, Ejercicios de Relaciones Laborales y Recursos Humanos

Este documento discute sobre los tipos de actos administrativos, específicamente los de trámit, y los recursos que se pueden interponer contra ellos según la ley reguladora de la administración común (lrpac) de cataluña. Se abordan preguntas como si un acto pone fin a la via administrativa, si se pueden identificar a los interesados, si es posible hacer recursos y cómo procede el procedimiento en caso de recursos.

Tipo: Ejercicios

2014/2015

Subido el 12/04/2015

linavelascosandoval
linavelascosandoval 🇪🇸

3.1

(44)

14 documentos

1 / 5

Toggle sidebar

Documentos relacionados


Vista previa parcial del texto

¡Descarga Preguntas sobre tipos de actos administrativos y recursos contra ellos según la LRPAC - Pr y más Ejercicios en PDF de Relaciones Laborales y Recursos Humanos solo en Docsity! QÜESTIONARI DE LA SEGONA PROVA D’AVALUACIÓ CONTINUADA RÈGIM JURÍDIC I PROCEDIMENT ADMINISTRATIU COMÚ RRLL 2014 T.1. A LA VISTA DE L’ACTE ADMINISTRATIU PROCEDIU A RESOLDRE LES SEGÜENTS QÜESTIONS: 1.- És un acte administratiu? Quin tipus d’acte administratiu? Si ja que consisteix en una declaració de voluntat o de desig realitzada per l’administració que produeix efectes jurídics conforme al dret administratiu. Al tractar-se d’ una proposta de resolució sobre la identificació i delimitació d'una concentració comercial, estem davant d’una declaració de desig ja que la proposta es comunica a un altre òrgan administratiu, es a dir, del Departament d'Empresa i Ocupació Direcció General de Comerç al ajuntament de Z. Per altra banda, hi ha diferents tipus d’actes administratius que es classifica segon la perspectiva de com s’examini, es a dir, segon el procediment que es dur a terme. En vista al cas pràctic es considerà mes proper al “acte de tràmit” ja que es una proposta de resolució i no una resolució definitiva. Les característiques principals dels actes administratius de tràmit son: • Els que són per essència instrumentals i per tant dependents • Tenen el seu sentit en relació amb la totalitat del procediment • No produeixen efecte jurídic directe, i per tant se'ls exclou de la via revisora. • En cap cas aquests actes de tràmit no decideixin directament o indirectament un assumpte específic, o puguin determinar la impossibilitat de continuar el procediment, poden produir indefensió o perjudicis irreparables a drets o interessos legítims dels administrats. 2.- Es posa fi a la via administrativa? En aquest cas no posen fi la via administrativa ja que es tracte d’un acte de tràmit i no un acte resolutori o definitiu. Segon els articles 107.1 i 109.c de la LRPAC, els actes que no posen fi a la via administrativa són recurribles davant el superior jeràrquic de l'òrgan que els va dictar, mitjançant un recurs d'alçada abans d’acudir a la via jurisdiccional i, en el seu cas, mitjançant els recursos administratius especials que hi pugui haver. 3.- Podeu identificar els interessats en el procediment?
Docsity logo



Copyright © 2024 Ladybird Srl - Via Leonardo da Vinci 16, 10126, Torino, Italy - VAT 10816460017 - All rights reserved